Informatie over WheelsB&B

Over

Over ons

Hoi, wat leuk dat je bij WheelsB&B aan het kijken bent! 
Mijn naam is Willianne en ik ben de founder van WheelsB&B. Met WheelsB&B bied ik je een site aan waar jij makkelijk een goed aangepaste verblijfsaccommodatie kunt vinden voor jezelf en voor de mensen waarmee je er op uit wilt. 

Een weekendje weg naar een stad, een weekje uitwaaien op het strand of een heerlijke vakantie op een van de mooie plekken van Nederland. In alle provincies hebben we al de eerste aangepaste locaties voor je gevonden, bezocht en  alle relevante informatie voor je opgehaald om hier met jou  te delen. 


Hoogste doel: WheelsB&B overbodig maken

WheelsB&B bestaat met als doel om ooit niet meer hard nodig te zijn! Dat is raar he? Maar wel waar!
WheelsB&B is geboren uit pure frustratie. Er is zo weinig betrouwbare informatie over aangepaste locaties dat we nu  iedere aangepaste  aanbieder en hun locatie zelf bezoeken, spreken en de locatie zelf in beeld brengen. We hopen dat de toekomst er uiteindelijk zo gaat uitzien dat een verblijfsaccommodatie zelf kan duiden waarom zijn locatie goed aangepast en toegankelijk is. Dat de relevante en juiste informatie vol enthousiasme gedeeld wordt en dat de aanbieders weten en bewust zijn wat daarin belangrijk is. 

We hopen dat WheelsB&B uiteindelijk geen noodzaak meer is om als een van de weinige  websites betrouwbare informatie over toegankelijkheid te geven. 

Het zou fantastisch zijn als WheelsB&B de betrouwbare site is die  vooral handig is om snel een goede aangepaste locatie te zoeken en boeken.


Waarom bestaat WheelsB&B?

Het ontstaan van WheelsB&B begint bij mijn vader die al meer dan 20 jaar in een rolstoel zit. Op vakantie of een weekendje weg met de familie gebeurt bij ons niet vaak maar als het gebeurt dan checkt mijn vader of en waar hij goed terecht kan qua vakantieadres. Dat regelde hij altijd wel op een of andere manier en daar maakten wij ons dan niet zo druk om. 

Tot dat mijn ouders 40 jaar getrouwd waren en mijn zussen en ik mijn ouders wilden verrassen met een familievakantie in Londen. We wilden zeker weten dat we een goed aangepast logeeradres hadden. We wilden zeker weten dat de musea, restaurants en bezienswaardigheden die we wilden bezoeken toegankelijk waren en voorzien van een rolstoel toilet. En we wilden het een verrassing laten zijn. 

Nou, de tijd die het koste om informatie over toegang te vinden was ONGEKEND!  Alles moesten we navragen. Geen foto of uitleg werd pro-actief gedeeld op websites. Via email, telefoon, foto’s opvragen, blogs lezen probeerden we duidelijk te krijgen wat er allemaal mogelijk was om een onbezorgde vakantie te organiseren met mijn vader in een rolstoel. Geen trappen, aangepast toilet, brede deurdoorgangen, trapjes om niveau verschillen te overbruggen, achteringangen in restaurants als voordeur voor een rolstoel etc. 
De ene dag spraken we een receptionist van een hotel die zeker wist dat de lift ver genoeg openging om er een rolstoel in te krijgen. De dag erna was er een andere receptionist die daar toch hevig over twijfelde. 
Een restaurant wist zeker dat ze toegankelijk waren via de voordeur. Op een foto van een blogger zagen we echter vervolgens de mooie entree van het restaurant met 3 trappen omlaag om binnen te komen. Bij nabellen waren ze dat even vergeten maar wilden ze mijn vader met liefde naar binnen tillen. Super aardig bedoelt natuurlijk maar dit zijn beslist niet de situaties waar mijn vader of wij op zitten te wachten. Dus we belden, mailden en surften ons ieder weekend een ongeluk en dat bijna een jaar lang. En het lukte! We hebben een fantastische week in Londen gehad met z'n allen!

Maar het leverde ook iets anders op bij mij: ongekende frustratie en de vraag: 'hoe kan het dat dit niet makkelijk te vinden is?'  Vanuit die frustratie is WheelsB&B ontstaan. 


                                                        

De droom van WheelsB&B 
WheelsB&B heeft de overtuiging en de droom dat het voor iedereen mogelijk moet zijn om met gemak en vol vertrouwen drempelvrij en zorgeloos op vakantie te gaan! En dat dit met gemak te organiseren moet zijn. Dat is waar WheelsB&B aan werkt voor rolstoelgebruikers en hun familie en vrienden. WheelsB&B wens iedereen een mooie en fantastische vakantie toe!